top of page

Wedding

Photography

MK-8.jpg

"Een trouwfotograaf kiezen is een belangrijke beslissing en niet gemakkelijk te maken in deze tijd.

De fotograaf speelt een belangrijke rol op jullie trouwdag. Ze moet respectvol zijn, alert, aanpasbaar, onopvallend, en je moet ze leuk vinden. Daarnaast moet ze zelf van huwelijken houden en zichzelf onderdompelen in deze fantastisch mooie, emotionele momenten met even veel energie en passie als jullie en jullie gasten. Jullie vertrouwen in jullie fotograaf om één van de belangrijkste dagen in jullie leven vast te leggen op foto."

Sylvie (187).jpg

Tijdens mijn eigen huwelijk in 2017 was het een leerzame ervaring om eens aan de andere kant van de lens te staan, en zelf de planning van een volledige huwelijksdag te maken. De foto's benadrukken welk gevoel het geeft om die speciale momenten, die je soms zelf niet ziet, op beeld te zien. Er gebeurt immers zo veel die dag dat je niet álles kan zien.

Ik hou van de journalistieke benadering en gebruik dit in 90% van de trouwdag. Ik wil opgaan in het geheel en probeer een beetje onzichtbaar te zijn als ik de foto's maak. Ik zoek naar oprechte emoties en anticipeer wanneer 'het moment' zich voordoet.

Tijdens de huwelijksfoto's zal ik suggesties geven hoe je kan kijken of lopen, om zo het meeste uit de locatie en het licht te halen dat ik op dat moment ter beschikking heb.

Het belangrijkste voor mij is om jullie een fijne ervaring te bezorgen, en jullie echt te laten genieten van jullie dag. Liefde en geluk laat zich zien in de foto's en ik wil dat laten zien in de verhalen die mijn foto's vertellen.

   1. De kennismaking   

Als eerste plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Omdat ieder huwelijk anders is wordt elke reportage op maat gemaakt. Wie ben ik, wie zijn jullie. Dit gesprek is belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van jullie wensen en verwachtingen. De foto's moeten immers de juiste sfeer uitademen die jullie als koppel weerspiegelt.

Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we ook de dagplanning overlopen. Zo weet ik op welk tijdstip en welke locatie ik verwacht word, en welke momenten voor jullie extra speciaal zijn.

   2. De huwelijksdag   

Op jullie huwelijksdag werk ik in alle stilte, ik fotografeer de dag zoals deze verloopt. De beelden zijn een weerspiegeling van jullie en jullie relatie. Ik doe mijn uiterste best om het gevoel te fotograferen dat jullie voor elkaar hebben, en voor jullie geliefden.

Spontaniteit en emotie zijn veel sterker dan een geposeerd portret.

 

 

   3. Na het huwelijk   

 

De huwelijksdag fotograferen is nog maar het begin. Na dit avontuur begin ik met het bewerken van élke foto die deel uitmaakt van jullie verhaal. Met grote zorg doe ik de postproductie zodat de hele reeks een mooi geheel vormt.

Portfolio

Laat me jou meenemen naar de sprookjes

die ik al heb mogen fotograferen.

1/1
1/1
Portfolio huwelijk

"Jullie huwelijksdag is spannend, spectaculair en vliegt razendsnel voorbij.

Als fotograaf wil ik zo veel mogelijk van deze mooie momenten vastleggen zodat jullie

jaar na jaar deze dag kunnen herbeleven, en samen met jullie kinderen en kleinkinderen in het grote fotoboek kunnen bladeren om het mooiste sprookje te vertellen."

L&C-4.jpg

Investering

- een eerste ontmoeting waar we elkaar leren kennen, en waar ik meer info geef over mijn werkwijze

- hieruit volgt een dagplanning en verdere opvolging

- fotoshoot op de huwelijksdag van het gekozen aantal uren

- zorgvuldige postproductie van de beelden

- de afgewerkte beelden in een online galerij + op USB​

   € 150,00 / uur 

+ vervoerskosten €0,37 / km

alle prijzen exclusief BTW 

Sylvie (88).jpg

Marilyn en Bram

"Sylvie is niet alleen een geweldige fotografe, maar ook een heel enthousiast tof mens! We zijn zo gelukkig met de prachtige foto's die ze 1 juni op onze trouw gemaakt heeft. Elk moment heeft ze zo mooi vastgelegd! Ze stelde ons ook helemaal op ons gemak, waardoor zelfs de fotoshoot heel natuurlijk aanvoelde. En als kers op de taart konden we na een kleine 3 weken al van onze foto's genieten! Wij kunnen Sylvie alleen maar heel warm aanbevelen en weten bij wie we aankloppen als we nog eens een fotografe zoeken Dank je dank je dank je Sylvie!!"

Evi en Kenny

"Op 25 augustus 2018 heb jij onze huwelijksfoto's gemaakt. Vanaf het begin hadden we al een goed contact. Dankzij jouw foto's hebben we een blijvende herinnering aan deze mooie dag! We zijn super tevreden, je bent heel vriendelijk in de omgang, stipt, correct, professioneel, kortom alles wat een topfotografe typeert!

Je stelde ons meteen op ons gemak en je zorgde ervoor dat de foto's heel spontaan en uniek waren! Alsook hebben we alle foto's heel snel ontvangen van jou na ons huwelijk! Super!

Als we in de toekomst nog eens een foto reportage willen, weten we naartoe! Een aanrader voor iedereen! Een hele dikke merci!"

Annelies en Frederik

"Sylvie is erin geslaagd om de liefde tussen ons, onze families en vrienden vast te leggen op ons huwelijk. Mijn (lichte) drang naar perfectionisme en een beetje overdreven moodboard heeft het haar er niet makkelijker op gemaakt, maar ze is de uitdaging met twee handen (rond het fototoestel) aangegaan. Onze dag is zo ontzettend snel voorbijgevlogen waardoor je de kleine details niet altijd mee krijgt. En nét die details heeft Sylvie ook vastgelegd, zodat je ze telkens weer opnieuw kan beleven. Het resultaat is dan ook écht prachtig! We hebben er supermooie herinneringen voor het leven bij, dat we nu ook met anderen kunnen blijven delen. De perfectionist in mij heeft een vreugdedansje gemaakt bij het bekijken van het resultaat. Een talentvolle en bovendien heel sympathieke fotografe!

Bedankt Sylvie!"

VEELGESTELDE VRAGEN wedding

Veelgestelde vragen

Hoe lang duren de trouwfoto's op locatie?

Reken ongeveer op een uur, zonder reistijd, om voldoende variatie in beelden te hebben. We gaan ons niet jagen, maar rustig en ontspannen de foto's maken. Als jullie minder tijd voorzien in de planning is dat zeker oké.

Waar nemen we de foto's?

De foto's worden genomen op de plaats van jullie keuze. Indien jullie niet goed weten waar, zoeken we samen naar enkele mogelijkheden. Dit kan een park zijn, een bos, een veld, aan het water, in de stad, of een andere plaats die voor jullie een mooie betekenis heeft.

Wat als het regent op onze huwelijksdag?

Op voorhand zoeken we samen een backup locatie voor binnen. Indien de regenbui een hele dag zou duren kunnen we dus altijd ergens terecht om foto's te maken. Meestal is een regenbui van korte duur en kunnen er in de loop van de dag toch nog enkele foto's buiten gemaakt worden.

 

Wij trouwen op een andere datum voor de gemeente, kom je dan ook foto's maken?

Het is geen probleem als de gemeentelijke trouw op een andere datum is. Indien gewenst kom ik die dag ook enkele uurtjes om foto's te maken tegen de normale tarieven.

 

Kunnen wij jou boeken voor een paar uurtjes in de voormiddag, en een paar uurtjes in de avonduren?

Een reportage maak ik in 1 geheel. Het is dus niet mogelijk om mij in de loop van de dag even op pauze te zetten. Ik vind het belangrijk om een zo compleet mogelijk beeld van de dag weer te geven zodat het verhaal volledig is.

 

Hoe moeten we poseren?

Ik help jullie met de poses. Het mooiste vind ik de losse en spontane momenten. Zo zal ik eerder vragen om rond te wandelen terwijl ik foto's neem, dan statisch ergens te gaan staan. Babbel rustig met elkaar en vergeet dat ik er ben. Het moment dat jullie elkaar in de ogen kijken of lief aanraken zijn voor mij belangrijk.

Jullie mogen mij altijd enkele voorbeeldfoto's te bezorgen van wat jullie graag zien. Zo zal ik weten of jullie graag speels, eerder klassiek, romantisch of ... op de foto willen.

Wat als het geheugenkaartje van de camera vol zit?

Dan steek ik er een nieuwe in! :) Ik heb voldoende geheugenkaartjes op zak die onmogelijk allemaal vol kunnen staan op 1 dag. In mijn camera passen 2 kaartjes tegelijk zodat hij bij 1 volle automatisch overschakelt naar een nieuw leeg kaartje. No worries!

 

Wil jij iets eten doorheen de dag?

Dat mag! :) Een klein hapje zou zeker geapprecieerd worden en zal de foto's absoluut ten goede komen.

 

Kunnen we bij jou ook een huwelijksalbum laten maken?

Zeker en vast! Een huwelijksalbum wordt altijd op maat gemaakt. Hiervoor werk ik samen met een professionele leverancier die zeer kwalitatief werk levert. De prijs van een album varieert naargelang de grootte, het aantal pagina's, de papierkeuze, de cover, enz.

Bij interesse kom ik langs met enkele demoboeken zodat jullie de verschillende opties kunnen zien en voelen. Indien jullie kiezen voor een album, bezorgen jullie me de nummers van de foto's die jullie in het boek willen zien. Daarna maak ik een eerste ontwerp dat ik jullie digitaal bezorg. Wijzigingen zijn nog altijd mogelijk tot we het gewenste resultaat hebben.

CONTACT wedding

Sylvie Stijven

Houthalen-Helchteren, België

Tel: 0499420859

sylviestijven@gmail.com

 

  • Facebook
  • Instagram
Sylvie (130).jpg

Let's talk

Thanks for your mail!

bottom of page