top of page
L&J-332.jpg

HUWELIJKSFOTOGRAFIE

"Jullie huwelijksdag is spannend, spectaculair en vliegt razendsnel voorbij. Als fotograaf wil ik zo veel mogelijk van deze mooie momenten vastleggen zodat jullie jaar na jaar deze dag kunnen herbeleven, en samen met jullie kinderen en kleinkinderen in het grote fotoboek kunnen bladeren om het mooiste sprookje te vertellen."

Ik ben gepassioneerd door huwelijken en hou ervan om mij onder te dompelen in deze fantastisch mooie, emotionele momenten. Ik vind het belangrijk dat wij een 'klik' hebben zodat jullie zich comfortabel voelen als ik aan jullie zijde sta. Ik wil opgaan in het geheel en probeer een beetje onzichtbaar te zijn als ik de foto's maak. Ik zoek naar oprechte emoties en anticipeer wanneer 'het moment' zich voordoet. Er gebeurt immers zo veel die dag dat je niet álles kan zien. Het belangrijkste voor mij is om jullie een fijne ervaring te bezorgen, en jullie echt te laten genieten van jullie dag. Liefde en geluk laat zich zien in de foto's en ik wil dat laten zien in de verhalen die mijn foto's vertellen.

1. DE KENNISMAKING

Als eerste plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Omdat ieder huwelijk anders is wordt elke reportage op maat gemaakt. Dit gesprek is belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van jullie wensen en verwachtingen. De foto's moeten immers de juiste sfeer uitademen die jullie als koppel weerspiegelt. Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we ook de dagplanning overlopen. Zo weet ik op welk tijdstip en welke locatie ik verwacht word, en welke momenten voor jullie extra speciaal zijn.

2. DE HUWELIJKSDAG

Op jullie huwelijksdag werk ik in alle stilte, ik fotografeer de dag zoals deze verloopt. De beelden zijn een weerspiegeling van jullie en jullie relatie. Ik doe mijn uiterste best om het gevoel te fotograferen dat jullie voor elkaar hebben, en voor jullie geliefden. Spontaniteit en emotie zijn veel sterker dan een geposeerd portret.

3. NA HET HUWELIJK

De huwelijksdag fotograferen is nog maar het begin. Na dit avontuur begin ik met het bewerken van élke foto die deel uitmaakt van jullie verhaal. Met grote zorg doe ik de postproductie zodat de hele reeks een mooi geheel vormt. Jullie ontvangen de digitale beelden in een online galerij die jullie ook kunnen delen met familie en vrienden. Graag stel ik ook de mogelijkheden voor om jullie te voorzien van een prachtig trouwalbum.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duren de trouwfoto's op locatie?

Reken ongeveer op 1u tot 1,5u zonder reistijd, om voldoende variatie in beelden te hebben. We gaan ons niet jagen, maar rustig en ontspannen de foto's maken. Als jullie minder tijd voorzien in de planning is dat zeker oké. We bespreken dit ook uitgebreid op voorhand.

Waar nemen we de foto's?

De foto's worden genomen op de plaats van jullie keuze. Indien jullie niet goed weten waar, zoeken we samen naar enkele mogelijkheden. Dit kan een park zijn, een bos, een veld, aan het water, in de stad, of een andere plaats die voor jullie een mooie betekenis heeft.

Wat als het regent op onze huwelijksdag?

Op voorhand zoeken we samen een backup locatie voor binnen. Indien de regenbui een hele dag zou duren kunnen we dus altijd ergens terecht om foto's te maken. Meestal is een regenbui van korte duur en kunnen er in de loop van de dag toch nog enkele foto's buiten gemaakt worden. Vaak leent de feestlocatie zich er ook toe om binnen ergens foto's te maken.

 

Wij trouwen op een andere datum voor de gemeente, kom je dan ook foto's maken?

Het is geen probleem als de gemeentelijke trouw op een andere datum is. Indien gewenst kom ik die dag ook enkele uurtjes om foto's te maken tegen de normale tarieven.

 

Kunnen wij jou boeken voor een paar uurtjes in de voormiddag, en een paar uurtjes in de avonduren?

Een reportage maak ik in 1 geheel. Het is dus niet mogelijk om mij in de loop van de dag even op pauze te zetten. Ik vind het belangrijk om een zo compleet mogelijk beeld van de dag weer te geven zodat het verhaal volledig is.

 

Hoe moeten we poseren?

Ik help jullie met de poses. Het mooiste vind ik de losse en spontane momenten. Zo zal ik eerder vragen om rond te wandelen terwijl ik foto's neem, dan statisch ergens te gaan staan. Babbel rustig met elkaar en vergeet dat ik er ben. Het moment dat jullie elkaar in de ogen kijken of lief aanraken zijn voor mij belangrijk. Jullie mogen mij altijd enkele voorbeeldfoto's te bezorgen van wat jullie graag zien. Zo zal ik weten of jullie graag speels, eerder klassiek of romantisch op de foto willen.

 

Wil jij iets eten doorheen de dag?

Dat mag! :) Een klein hapje in de middag en avond zou zeker geapprecieerd worden en zal de foto's absoluut ten goede komen.

 

Kunnen we bij jou ook een huwelijksalbum laten maken?

Zeker en vast! Een huwelijksalbum wordt altijd op maat gemaakt. Hiervoor werk ik samen met een professionele leverancier die zeer kwalitatief werk levert. De prijs van een album varieert naargelang de grootte, het aantal pagina's, de papierkeuze, de cover, enz.

Bij interesse laat ik enkele demoboeken zien zodat jullie de verschillende opties kunnen zien en voelen. Indien jullie kiezen voor een album, bezorgen jullie me een selectie van de foto's die jullie in het boek willen zien. Daarna maak ik een eerste ontwerp dat ik jullie digitaal bezorg. Wijzigingen zijn nog altijd mogelijk tot we het gewenste resultaat hebben.

bottom of page