top of page

NEWBORN FOTOGRAFIE

Gezellig thuis in de vertrouwde omgeving, op het tempo van jullie kleintje. Dat is een lifestyle newborn reportage. Foto's van dat specifiek moment in jullie leven in een prachtige huiselijke setting. Iets om voor altijd te koesteren.

Deze fotoshoot focust zich op de meest natuurlijke gang van zaken zonder te veel te moeten poseren. Ik geef kleine tips om jullie naar het mooiste licht te draaien, zonder het gevoel te hebben dat iets overgeposeerd is. Jullie mogen spontaan bewegen terwijl ik foto's maak.

Omdat jullie baby niet in een specifieke slapende pose moet liggen is de leeftijd om zo'n fotoshoot te doen meer flexibel. Tijdens de eerste twee weken slaapt een baby meer en vaster, daarna zijn ze iets gevoeliger om wakker te worden. Tijdens een lifestyle newborn shoot is dat helemaal niet erg. Ook al huilt jullie baby, dan zijn jullie er om hem/haar te troosten. Zelfs dit zijn prachtige beelden van het leven hoe het is.

 

Andere voorbeelden zijn het liggen op de verzorgingstafel tijdens een luierwissel, het nemen van een badje, het liggen in de wieg, samen op bed liggen, of in mama's of papa's armen geknuffeld worden. Misschien kunnen een oudere broer of zus ook helpen om een onrustige baby te sussen door een verhaaltje te lezen of te knuffelen? Alles kan.

VOORBEREIDINGEN

Bij een newborn lifestyle shoot kom ik tot bij jullie thuis om de foto's te maken. Jullie kleintje is in zijn/haar eigen omgeving en je hebt alles bij de hand wat je nodig hebt.

Voor mij is het belangrijk om voldoende natuurlijk licht te hebben door grote ramen. Hoe meer daglicht, hoe beter. Als we enkele foto's op jullie bed maken mag je dit bedekken met frisse witte lakens en kussenslopen. Hoe lichter hoe beter, zonder drukke prints. Ook de woonkamer mag je klaarmaken door gewoon mooi op te ruimen.

Deze natuurlijke stijl proberen we ook door te trekken in de outfits. Mooie lichte tinten voor zowel mama, papa als jullie kleintje. Denk aan witte, beige of grijze neutrale tinten. Voor jullie baby mag dat ook een witte romper zijn, of een ander pakje. Zolang het niet te groot is maar redelijk aansluit aan het lichaam.

TIJDENS DE SHOOT

Voordat ik kom mag je er voor zorgen dat jullie baby gegeten heeft. Hij/zij zal dan rustiger zijn met een gevuld maagje. Maak je geen zorgen als jullie kleintje toch onrustig is of huilbuien heeft, dat is niet erg maar helemaal normaal. Er is tijd om te knuffelen en troosten tot het beter gaat.

Als je graag foto's hebt van de borstvoeding kan dat zeker ook. Er zal altijd wel een momentje zijn dat je nog eens moet voeden, dus kunnen we daar zeker enkele foto's van maken indien gewenst.

Voor de rest help ik jullie doorheen verschillende poses en opstellingen, op een manier dat alles zo natuurlijk mogelijk verloopt.

bottom of page