Veelgestelde vragen

Hoe lang duren de trouwfoto's op locatie?

Reken ongeveer op een uur, zonder reistijd, om voldoende variatie in beelden te hebben. We gaan ons niet jagen, maar rustig en ontspannen de foto's maken. Als jullie minder tijd voorzien in de planning is dat zeker oké.

Waar nemen we de foto's?

De foto's worden genomen op de plaats van jullie keuze. Indien jullie niet goed weten waar, zoeken we samen naar enkele mogelijkheden. Dit kan een park zijn, een bos, een veld, aan het water, in de stad, of een andere plaats die voor jullie een mooie betekenis heeft.

Wat als het regent op onze huwelijksdag?

Op voorhand zoeken we samen een backup locatie voor binnen. Indien de regenbui een hele dag zou duren kunnen we dus altijd ergens terecht om foto's te maken. Meestal is een regenbui van korte duur en kunnen er in de loop van de dag toch nog enkele foto's buiten gemaakt worden.

 

Wij trouwen op een andere datum voor de gemeente, kom je dan ook foto's maken?

Het is geen probleem als de gemeentelijke trouw op een andere datum is. Indien gewenst kom ik die dag ook enkele uurtjes om foto's te maken tegen de normale tarieven.

 

Kunnen wij jou boeken voor een paar uurtjes in de voormiddag, en een paar uurtjes in de avonduren?

Een reportage maak ik in 1 geheel. Het is dus niet mogelijk om mij in de loop van de dag even op pauze te zetten. Ik vind het belangrijk om een zo compleet mogelijk beeld van de dag weer te geven zodat het verhaal volledig is.

 

Hoe moeten we poseren?

Ik help jullie met de poses. Het mooiste vind ik de losse en spontane momenten. Zo zal ik eerder vragen om rond te wandelen terwijl ik foto's neem, dan statisch ergens te gaan staan. Babbel rustig met elkaar en vergeet dat ik er ben. Het moment dat jullie elkaar in de ogen kijken of lief aanraken zijn voor mij belangrijk.

Jullie mogen mij altijd enkele voorbeeldfoto's te bezorgen van wat jullie graag zien. Zo zal ik weten of jullie graag speels, eerder klassiek, romantisch of ... op de foto willen.

Wat als het geheugenkaartje van de camera vol zit?

Dan steek ik er een nieuwe in! :) Ik heb voldoende geheugenkaartjes op zak die onmogelijk allemaal vol kunnen staan op 1 dag. In mijn camera passen 2 kaartjes tegelijk zodat hij bij 1 volle automatisch overschakelt naar een nieuw leeg kaartje. No worries!

 

Wil jij iets eten doorheen de dag?

Dat mag! :) Een klein hapje zou zeker geapprecieerd worden en zal de foto's absoluut ten goede komen.

 

Kunnen we bij jou ook een huwelijksalbum laten maken?

Zeker en vast! Een huwelijksalbum wordt altijd op maat gemaakt. Hiervoor werk ik samen met een professionele leverancier die zeer kwalitatief werk levert. De prijs van een album varieert naargelang de grootte, het aantal pagina's, de papierkeuze, de cover, enz.

Bij interesse kom ik langs met enkele demoboeken zodat jullie de verschillende opties kunnen zien en voelen. Indien jullie kiezen voor een album, bezorgen jullie me de nummers van de foto's die jullie in het boek willen zien. Daarna maak ik een eerste ontwerp dat ik jullie digitaal bezorg. Wijzigingen zijn nog altijd mogelijk tot we het gewenste resultaat hebben.

Vragen?

Ik deel graag mijn ervaringen en tips met jullie.

Als jullie nog onbeantwoorde vragen hebben

help ik jullie graag verder.